X
Dating & mødested for dig over 50

Opret gratis din profil

Søger du nye venner eller måske en kæreste? Senior.dk er et mødested og datingside for alle over 50 år.


Jeg er en

Jeg søger

Mit postnr
 

Aldersforskel i parforhold - Er det ikke bare et tal?

Af David Fønsbo, 25. juni 2015, kl. 09:21
Alder er et besynderligt fænomen, som folk ofte diskuterer.

Der er mange fordomme om aldersforskel og hvor stor den må være, men kommer kærligheden i virkeligheden ikke før alder?

Er fysisk alder vigtigere end modent ligeværd?
Aldersforskel i parforholdl

Hvad er det der gør os unge?

Der er en talemåde der siger: 'Du er kun så gammel som du føler dig'. Det betyder at alder ikke bare er fysisk men også psykisk. På den fysiske side har vi aldrig før haft muligheden for, at dyrke så meget motion som i dag. Vi har heller ikke tidligere haft muligheden for at spise og leve så sundt som i dag og det er nok en stor del af det at føle sig ung.

Det er også kendt at tungsind får os til at føle os trætte, hvorimod mennesker med et lyst sind faktisk ofte føler sig unge.


Er alderen en forhindring for at nå dine mål?

Der findes iværksættere på 15 år og der findes iværksættere på 51. Hvad den 15 årige har i energi, har den 53 årige i erfaring. Den mest driftige mand jeg kender er 58 og blind som en muldvarp! Mange af de begrænsninger vi oplever, er nogle vi trækker ned over hovedet på os selv. Det er nemlig nemt at give sig slev håndjern på.


Bliver vi mere kritiske med alderen?

Jah... erfaringerne med tidligere forhold lærer os jo nok et eller andet. Måske mest om hvad vi ikke vil, men bestemt også om hvad det er vil vil have i den næste partner. Og her kommer så det store dilemma... Bliver vores krav til partneren så stramme, at det bliver vanskeligt at finde den helt rigtige? Bliver vi så erfarne og specialiserede med alderen, at vores krav til en partner bliver umulige at indfri?


Aldersforskel i parforhold.

Ofte handler det om livsfaser mere end alder. Det at vi er et sted i livet hvor vi har sammenfaldende interesser og værdier, er sandsynligvis vigtigere end alder. Og der kan vi være meget forskellige. Jeg har mødt 30 årige med livserfaring som en 50 årig og jeg har mødt 70 årige der var lige så stivsindede som teenagere. Den fysiske aldersforskel i forhold betyder nok mindre end den indre aldersforskel.


Hvordan med dig? Hvor gammel føler du dig?

Hvad er din holdning til alder? Udelukker du partnere på grund af alder? Har du viljen til at gå efter dine drømme eller begrænser du dig selv?

Skriv dit indlæg herunder:

Kommentarer

GRAM skrev 23. juli 2015, kl. 11:23
GRAM
Hej hvor er det rart at læse disse kloge ord fra de tre kvinder Sunny, Lisser, og Lisbo 1945 det er den rene sandhed , kan man være noget for hinanden, tale sammen , opleve noget , og så bare nyde livet sammen, så er den hjemme. Gram

ninkki skrev 22. juli 2015, kl. 18:08
jeg giver Heldue ret , alder er jo kun et tal man kan jo være 70 år og så 20 år indeni og omvendt

arvid26 skrev 13. juli 2015, kl. 16:08
Alder har ikke den store betydning,men er mere fokuseret om hvad man har og ikke har især kvinder. døde ting*

Spillekant skrev 12. juli 2015, kl. 11:04
Spillekant
Aldersforskel giver nogle praktiske udfordringer i forbindelse med overgang fra arbejdsliv til pension. En er fri til at rejse udenfor den dyre højsæson evt. i længere tid, den anden er bundet af arbejdsmarkedet måske 10 år endnu

Heldue skrev 12. juli 2015, kl. 10:00
Heldue
Jeg synes, at man ofte fokuserer for meget på alder.. Jeg har tidligere levet sammen med en 5 år yngre mand, som var noget så gammel af sind (bestemt ikke af udseende). Vores forhold varede 3 år hvorefter han fandt en anden - nej ikke en yngre model tværtimod hun var 7 år ældre end han.

Senest har jeg i 24 år levet sammen med en mand, som var 12 år ældre end jeg, og det gik forrygende de første mange år, men så gik han helt i stå, og vi skiltes.

Altså har jeg prøvet både +/- aldersforskelle, og det handler bestemt ikke om det tal, der står på dåbsattesten. Det handler ene og alene om personen og ikke mindst lysten/evnen til at holde sig i gang.

Heldue skrev 12. juli 2015, kl. 09:53
Heldue

gua skrev 3. juli 2015, kl. 22:14
Jeg søger ikke efter mænd, som er yngre end jeg selv er, selvom mine veninder mener, at jeg fint kunne passe med en mand 8 - 10 år yngre. Jeg føler det ikke som en begrænsning, men selvom jeg er ung af sind, så ønsker jeg, at finde en mand som ældes sammen med mig. I forhold til det seksuelle som den kære Lars nævner, så forstår jeg heller ikke, hvorfra han har den ide, at mange kvinders sexlyst går i stå ved/efter overgangsalderen, og som han mener så ønsker vi i den alder, at gå i retning af kammeratskaber. Hvor mange kvinder mon Lars har lavet denne vurdering udfra. Og er det egne erfaringer, for det kan det jo skyldes ham selv i stedet for kvinderne.

Bimbum skrev 3. juli 2015, kl. 18:21
Øh ... Lars ... jeg tror du skal spørge din kvinde om lidt hints ☺️ Og Nerie ☺️ arbejde ... jeg har altid troet det var ren fornøjelse - men sådan er vi jo så forskellige ☺️

nerie skrev 2. juli 2015, kl. 23:06
Altså Lars, hvordan gør du det? Bruger du de blå piller? Jeg må hver gang fløjte : Op lille nerie, op lille nerie, op og gør et arbejd.

Sunny skrev 1. juli 2015, kl. 15:40
Sunny
Jeg må give katinga ret - Lars, der er vist et eller andet du er gået glip af;-)

katinga skrev 1. juli 2015, kl. 14:27
katinga
Vi kvinder har det lige det modsat indtryk af, hvad du skriver Lars, mændene falder meget hurtigere af på den end kvinder.

Lars skrev 30. juni 2015, kl. 11:14
Stor aldersforskel betyder i mange henseender ingenting, men når det gælder vores sexualliv kan det have stor betydning. Mange kvinders sexliv går i stå, når de passerer overgangsalderen og deres forhold til partneren går mere i retning af et kammeratskab. Derimod kan en mands sexliv fortsætte til han bliver 100 år, hvis det vel at mærke bliver vedligeholdt. Jeg er selv 75 år og har et godt sexliv. Med venlig hilsen "Lars".

brumbassen skrev 28. juni 2015, kl. 14:00
brumbassen
JEG ER 74 MEN FØLER MIG UNG BÅDE IND OG UDVENDIG MEN ALDER ER EN SJOV TING MÆND GÅR MEGET OP I HVOR GAMMEL MAN ER MEN HVOR UNG AF SIND HVORFOR NU DET?????

Canada skrev 27. juni 2015, kl. 14:45
Jeg har ingen alder begrænser, og høre ikke til "kuger" klub...men føler mig slet ikke som en på 70 år, alder har aldrig være en "issue2 hos mig, at få lav til at passere de 60 er en stor priviligum. Min mand var unger end mig, men nåd kun 60 år, desvare, det har været det værste for mig at miste min "soulmate" så unge, men det er livet som vi er ikke altid "master" over. Nu, vil jeg start en ny live, og han må meget gerne være et par år ungre da jeg er meget aktiv, udendørs mennesker til camping, dance, rejse, og meget mere, så Alder, nej bare vores hjerte slå på den sam takk, så er den hjem!

nerie skrev 25. juni 2015, kl. 23:34
Man hører og ser ofte rige mænd på 70-90 år med smukke ung damer på omkring de 40-50 år så alderen spiller ikke her nogen rolle. Et eksempel, Charlie Chaplin blev gift med en 18 årig kvinde OOna i 1943 hvor han var 53 år OG de fik barn i 1962 . Hvor Charlie var 72-73 år og hun 42, så det kan lade sig gøre og vigtigst af alt, der var kærlighed mellem dem.

farmer2 skrev 25. juni 2015, kl. 22:21
farmer2
hej alle jo aldersforskel hvis den er stor har en betydning er der op til 20 år imellem mærkes det i den udfoldelse den ældre er mere tibagholdende både fysisk og mentalt jo aldersforskel har en betydning der må højst være 10år forskel hilsen farmer2

Bimbum skrev 25. juni 2015, kl. 19:03
Umiddelbart vil jeg mene, jo, aldersforskel gør en forskel i parforhold ... og så alligevel ikke. Støder du ind i en og kemien er der - synger fuglene jo, og stjernerne lyser lidt klarere, og man er lidt ligeglad med om han/hun er er 3 år yngre eller 10 år ældre ... der er det ligegyldigt med alder, for du har det fysiske, helheden lige foran øjet! Sidder du der imod bag skærmen og søger efter en partner, ser det i mine øjne ganske anderledes ud ... I kalder det kritiske øjne og kræsenhed ... og ja, måske det er kræsenhed og kritiske øjne, men hvis ikke man kan være kritisk her, så ved jeg ikke hvornår man skal være det ... du inviterer eet menneske temmelig tæt på - så klart vi er kritiske og kræsne og ønsker nogle forhold, som vi mener vi kan leve med! Det er ikke altid jeg ved, hvad jeg vil have, men jeg ved helt sikkert og uden vaklen, hvad jeg ikke vil have ...

lisbo1945 skrev 25. juni 2015, kl. 17:35
jeg synes alder er noget som står på et stykke papir det må jo være vigtigst kemi mellem to mennesker som er det vigtigst lisbo

Lisser skrev 25. juni 2015, kl. 16:57
Alder er ikke blot en fysisk ting. Vi er alle præget af det samfund og den verden vi er vokset op med, de normer, regelsæt og værdier der tilhørte den tid. For mig, betyder alderen da også noget, jeg trives nemlig bedst i selskab med en nogenlunde alders-svarende kæreste. Andre går betragteligt mere op i om man er ryger eller ej, højde og drøjde, geografi, alkohol vaner osv. Om det er og begrænse sig selv? Tjo, det kan man vel mene, men når blot man er bevidst om det, er der ikke noget galt i det. Vi har alle nogle kriterier, om vi vil være ved det eller ej, mener jeg 😉

Sunny skrev 25. juni 2015, kl. 15:55
Sunny
Man bliver jo nok lidt kritisk med alderen, for der er jo ingen grund til at begå de samme fejltagelser igen! men jeg mener at man ikke er ældre end man føler sig indeni, og at det er vigtigt at gå efter den person som har den samme indstilling til livet og samme værdier. Det kan være både ældre og yngre, tallet på alderen i sig selv er ikke så vigtigt. Man skal passe på med ikke at sætte så stramme kriterier op at man end ikke selv ville kunne indfri dem, så begrænser man sig virkelig. Så go for it!!


Skrevet af: David Fønsbo