X
Dating & mødested for dig over 50

Opret gratis din profil

Søger du nye venner eller måske en kæreste? Senior.dk er et mødested og datingside for alle over 50 år.


Jeg er en

Jeg søger

Mit postnr
 

Hvis du er alene og ensom er der råd for det!

Af David Fønsbo, 15. juni 2015, kl. 08:48
Det lyder utroligt, men hvor besynderligt det end kan lyde, er fjernsynet en af vores største distraktioner, når det drejer sig om ensomhed. Ikke fordi fjernsynet egentlig kurerer vores ensomhed, men fordi det får os til at glemme den for en stund når vi føler, at vi er 'sammen med' de mennesker der er i fjernsynet.
Er du alene og ensom

Nogle af årsagerne til ensomhed.

Ensomhed opstår oftest når vi har et behov for at være sammen med andre, men af en eller anden grund er alene. Nogle mennesker har ikke så mange venner, nogle kan ikke overkomme at skulle opsøge nye venner og andre er lidt indadvendte, eller har ikke modet til at tage kontakt med nye venner. Man kan også være ensom sammen med andre, som ikke er nærværende.

Den klassiske ensomhedsfælde risikerer vi at lande i, hvis vi i mange år har levet i et tæt lille familiesammenhold, og pludselig bliver alene. Det kan være på grund af skilsmisse, dødsfald eller måske børnene er flyttet hjemmefra. Måske har børnene og familien været prioriteret så højt, at der hverken har været tid eller overskud til, at bevare nogle tætte relationer til andre udenfor familien.


Kan man lære at være alene?
Det kan man sikkert, men hvorfor ikke række ud efter de muligheder, der findes lige for næsen af os. Træk om nødvendigt dig selv op ved hårrødderne. Planlæg din fritid, så du har noget at glæde dig til. Ikke hele tiden, men engang imellem skal vi have noget glædeligt i vente. Et godt lille råd mod ensomhed er selv at tage initiativ til at komme ud blandt andre. Andre ved nemlig ikke nødvendigvis, at du trænger til selskab.


Der er også en anden mulighed.

Tidligere var det sådan, at det var manden der skulle tage kontakt når der skulle dates. Sådan er det ikke mere. I dag er det fuldt ud acceptabelt for kvinder at initiere kontakten og fordi dating nu også er blevet online, har det i betydelig grad formindsket frygten for at blive afvist, fordi man ikke kan se hinanden. Faktisk er der mange mænd, der værdsætter en kvinde der tager ansvar for sine behov og går efter det hun vil have!

Netdating er en oplagt mulighed for på en nem og uforpligtende måde, at skabe kontakt til andre mennesker og derved kan man faktisk gøre noget ved sin eventuelle ensomhed.

Hvad med dig? Føler du dig alene? Oplever du ensomhed, eller har du fundet en at skrive med?

Skriv en kommentar her nedenunder og lad os få en snak i gang!

Kommentarer

Skønne skrev 11. juli 2015, kl. 08:38
Jeg føler mig ikke ensom - men da jeg mistede min mand for fem år siden opstod der en stort tomrum. Venner var der ikke så mange af - efter at manden havde været syge gennem flere år. Så jeg opsøgte steder, hvor der var fællesskaber. Jeg er nu med i en klub, hvor vi mødes en gang om ugen i et par timer. Det har givet mange nye og tætte venskaber. Selvfølgelig har jeg stunder for mig selv - det har jeg også behov for, men sker der for lidt - så tager jeg initiativ til at der skal ske noget. Der er altid nogen der gerne vil komme på besøg, tage i biografen eller .....
Jeg er glad og tilfreds med mit nye liv - kæresten skal være krydderiet i min tilværelse. Ham jeg kan have nogle dejlige oplevelser sammen med ...... og jeg ved han findes derude evt- eller- ander sted.

GRAM skrev 10. juli 2015, kl. 12:25
GRAM
Hej, jeg vil ikke sige at man føler sig ensom , (har mistet min kone for et stykke tid siden) så derfor kunne jeg tænke mig en at rejse med , samt en at sejle sammen med altså en god gast, men der er åben bart svært her i gennem, man må have tålmodighed, så pas godt på jer selv.

brumbassen skrev 21. juni 2015, kl. 11:35
brumbassen
Ja! ensomhed kender jeg til. Har mistet min mand for kort tid siden. Har prøvet dette site, men det er ikke lykkedes Å ja jeg er ensom og tyr til tv og glemmer for en stund, men håber alligevel at møde venner.

perle skrev 16. juni 2015, kl. 19:19
Jeg er enlig,men ikke ensom,hvilket folk er mere eller mindre skeptiske overfor. Kan godt lide,at være sammen med andre,men skal også kunne lukke min dør,og bare være mig..

kurt 56 skrev 16. juni 2015, kl. 16:36
kurt 56
Jeg har faktisk mødt min sidste rigtige kærlighed på denne site og hun er mega sød

Mari79 skrev 15. juni 2015, kl. 20:20
Mari79
Ja, jeg føler mig ensom,ikke fordi jeg ikke har bekendte, jeg blev enke for ca. 3år siden, jeg kan godt lide musik, dans, teater og meget mere, såsom sejlsport, ud i naturen, men det kunne være rart at have en mandlig ven. Mari79

sødeste din skrev 15. juni 2015, kl. 17:52
Jeg føler mig ikke ensom men jeg føler mig alene,der er kun få ting man kan opleve alene,en god Bog tyr jeg tit til,er man på ferie alene er der ingen at opleve tingene sammen med,jeg er måske for gammel,men føler mig ikke gammel, mænd er ikke meget for at svare på de mail jeg sender,,hvorfor? Er de så medlem her.?,
Hav en forsat god Dag.🌻

farmer2 skrev 15. juni 2015, kl. 17:39
farmer2
ja den ensomhed er slem men man kan gøre en del selv for at forminske den men komme den helt til livs kan man ikke og finde en at dele dele livet med i den alder 69 år er næsten umuligt der så mange ting der skal passe sammen og man skal heller ikke bo for langt fra hinanden for så bliver det ikke til noget knus egon

ben skrev 15. juni 2015, kl. 16:58
ben
Jeg er 70 år. Jeg har haft en meget dynamisk liv. Og dette liv fortsætter jeg nu til en renovering fra min nedlagt landbrug, sammen med min Schæfer og andre små dyr. Jeg arbejder nu 6 dagen om ugen, cirka 8 timer om dagen. Så jeg bruger ikke en forhold, kun en sjovt kvinde. That's all...

humlekop skrev 15. juni 2015, kl. 16:38
humlekop
Nu har jeg ikke søgt kæreste her inde indtil nu, men omstændigheder i ens liv kan ændre sig, og man skal aldrig sige aldrig. En af de ting jeg oplever her inde er, en sørgelig omgang billeder, der viser jer mænd enten i bar overkrop fra en charterrejse, alt for gamle billeder, eller fuldstændig manglende billeder, eller profiltekst! Godt nok er jeg fotograf og dermed erhvervsskadet, men ikke helt nok til, at vække kvinden i mig! Ensomhed er en underlig følelse. Jeg, for min egen del, vil nærmere kalde det mangel på fællesskab! Efter at børnene for længst er flyttet hjemmefra, og børnebørnene er blevet for store, og har fået egne interesser, er stilheden og det at glæde sig til, at gøre ting sammen, blevet en anelse for fraværende. Man kan jo tage ud med venner og bekendte, men det udfylder altså ikke tomrummet efter et fællesskab. Hvor ensomhed og savn efter fællesskab skiller, skal jeg ikke gøre mig klog på, men sådan tænker jeg!

Gunner skrev 15. juni 2015, kl. 16:10
Hey føler min ikke ensom men somme tider alene har ikke haft den glæde at finde en herinde selv efter 1490 som har kikket men ikke skrevet


Skrevet af: David Fønsbo