X
Dating & mødested for dig over 50

Opret gratis din profil

Søger du nye venner eller måske en kæreste? Senior.dk er et mødested og datingside for alle over 50 år.


Jeg er en

Jeg søger

Mit postnr
 

Langdistanceforhold. Kan man date en, der er langt væk?

Af David Fønsbo, 9. juli 2015, kl. 09:45
En af de store fordele ved online- dating er, at vi på en nem måde kan nå ud til mange flere mennesker end tidligere, hvor vi ikke havde Internettet.

Det kan også betyde at man finder en kæreste der bor længere væk end den gang, hvor en kontaktannonce var det vildeste man kunne gøre for at finde en kæreste, når ens egen by var gennemstøvet for muligheder.
Langdistance forhold

Det er da slet heller ikke umuligt at få et langdistanceforhold til at fungere. I gamle dage skrev vi breve til hinanden, og i dag, hvor vi har Internettet, er en mail fremme ved modtageren med det samme, hvilket gør kommunikationen hurtig.

Her er nogle tips til hvordan I kan holde gnisten i live:

1. Tag beslutningen!
På et tidspunkt skal I tage en beslutning om det skal være jer eller det ikke skal. Det hjælper nemlig rigtig meget på motivationen, hvis man ved om man er købt eller solgt. Tag snakken om fremtiden. En ting, der er vigtig at få afklaret er forventningerne om hvor meget I skal ses og om I skal ses mere og mere i fremtiden, eller om I måske skal flytte sammen en dag. Det er selvfølgelig nok ikke det første emne der skal på banen, men på et tidspunkt bliver det vigtigt for de fleste at få en afklaring på forventningerne. Prøv at se, om det kan lade sig gøre at afstemme dem, og om det kan lade sig gøre at nå frem til noget der virker for begge parter.

2. Kommunikation.
At tale sammen er vigtigt i ethvert forhold, og når man ikke er til stede i samme lokale men skal snakke i en telefon, er det lidt mere besværligt end hvis man er i samme rum. Jo mindre I ser hinanden, jo vigtigere er det at I hører hinanden. Det der er vigtigt er at forventningsafstemme og at være realistisk samtidig. Hvor tit har vi behov for at ses? Hvor længe ad gangen? Skal vi snakke, se film, gå i biffen, ud at rejse? Hvad har jeg lyst til?

3. Lav en telefon date.
Aftal et tidspunkt, hvor I laver en telefon-date som om det var en rigtig date. Det kunne også være på Skype eller Facetime så I kan se hinanden imens I er 'på date'.

4. Så er der al den tid I ikke snakker sammen.
Det er der, du skal nyde livet alene og gøre noget godt for dig selv. Jo gladere du kan være ved at gøre gode ting for dig selv, jo mere vil din kæreste også kunne mærke at du er glad. Gør de ting der er givende for dig. De ting som løfter dit humør. Det betaler sig.

5. Pas på med ikke at ofre dig selv.
Hvis det altid er dig der skal ringe, eller dig der skal rejse, kunne det tyde på en ubalance. Årsagen skal findes, og forventningerne skal afstemmes. Det bliver skævt hvis vægten altid er på den ene parts skuldre.

6. Bryllupsrejsesyndromet.
Langdistanceforhold kan være en udfordring. Hvis man ikke ser hinanden ret tit, lærer man ikke hinanden at kende i dybden. Tiden sammen kan derfor blive intens, fordi man prøver på at gøre det til gode oplevelser. Derfor er der en chance for at man ikke får set hinanden fra de mindre heldige sider, og så kommer man let til at få et for positivt indtryk af kæresten. Det hedder bryllupsrejsesyndromet. Hvis det skal udvikle sig, er I nødt til på et eller andet tidspunkt at finde ud af, om I kan håndtere virkeligheden og udfordringerne sammen. I er nødt til at lære hinanden at kende både på godt og ondt, og få prøvet om I kan snakke jer igennem udfordringerne.


Hvis du er i, eller har prøvet et langdistanceforhold, så del dine erfaringer her under. Hvis du ikke har, så skriv hvad du tænker om parforhold på lang distance. Du er også velkommen til at spørge, hvis du har noget på hjerte.

Kommentarer

Den sløve skrev 23. juli 2015, kl. 13:22
Spild af tid, det korte liv vi lever på denne jord .

Jeg er lige her skrev 12. juli 2015, kl. 17:52
Hejsa med jer alle, jeg har selv prøvet at være i et langdistanceforhold, det fungerer så ikke for mig. Fordi der netop er så langt imellem sig, synes jeg det er svært at lære hinanden at kende på godt og ondt. For når man er sammen ser man kun en kort side af en, fordi der skal nås så meget på en weekend hm.. så jeg foretrækker at afstanden ikke er alt for stor evt 1-2 timers kørsel imellem sig, hvis man er afhængrig af offentlige transportmidler som jeg selv. Så har man osse muligheden for a ses engang imellem i hverdagen, hvis der skulle være lyst til det smiler. Nu er jeg ikke betalende her på siden, synes det er så dyrt på længere sigt, er det kun engang imellem. Men jeg findes på den side mange af danmarks befolkning er, og navnet tror jeg alle kender. Men må sige at når vi bliver ældre, er det som at finde en nål i en høstak, ham kæresten/manden man ikke kan undvære, da der desværre stilles alt for mange og store krav. Istedet for at se på hvad et menneske indeholder smiler God søndag aften fra mig

Bimbum skrev 12. juli 2015, kl. 14:44
Spillekant, du vil jo et eller andet sted være gæst, når i ikke bor sammen! Langdistanceforhold har jo så absolut sine fordele, men hvor der er fordele er der også ulemper 😉 men det gælder jo over hele linien! Hvis begge parter har accepteret et langdistanceforhold, tror jeg sagtens det kan være lykken - problemet opstår, hvis den ene af parterne ikke føler at distancen giver det "frirum" vi ALLE engang i mellem har brug for... der er nogen mennesker, der bare ikke kan forliges med at være tilfreds i eget selskab, og derfor ikke "lever" når de er adskilt fra en partner. Ulempen ved et langdistanceforhold kan være, at man aldrig er så længe sammen, at man "viser" de sider af en selv, som man måske ikke er så stolt af ... at man hellere bider en lille irritation i sig, fremfor at give udtryk for, at der er en irritation ....

Spillekant skrev 12. juli 2015, kl. 10:51
Spillekant
Jeg synes det er svært at komme ud over, at man føler sig som gæst hos hinanden.

gøjer skrev 11. juli 2015, kl. 19:55
Min kæreste igennem ti år tog til Norge for at arbejde og da han havde været deroppe i et år (havde da været hjemme en gang imellem) hold han op med at ringe hjem og tog ikke sin tlf. svarede ikke på sms,mail og i den dur. Så ville ønske han var blevet hjemme. Det er nu 2 år siden syntes det har været meget svært og syntes heller ikke at det er let at finde en kæreste, men jeg vil vælge en der bor rimeligt tæt på tror jeg. Det var så mine tanker. MVH. Gøjer

Sunny skrev 9. juli 2015, kl. 17:32
Sunny
Har været i et langdistanceforhold til en hollænder i 10 år, og det fungerede fint. Det er dog vigtigt på forhånd er at få afstemt hvad det er man ønsker af et sådant forhold. Og i kraft af at man ikke er sammen til daglig er det vigtigt at have sit eget liv ind imellem. Fordelene er flere - man behøver ikke tage sig af de små hverdagsting, smide tøjet her og der, trykke 'forkert' på tandpastaen bare for eksemplet. Samtidig vil man glæde sig til at være sammen, hvor man kan bruge tiden på hinanden/det man bliver enige om at gøre sammen. Man har selvfølgelig ikke hinanden i hverdagen, men i dag med både internettet og Skype er der jo mulighed for at snakke sammen hver dag hvis man ønsker det. Nu behøver det ikke at være udlandet, det kan også bare været et andet sted i DK, som man måske ikke lige havde tænkt sig. Så må det udvikle sig eller lade være, men muligheden er der.


Skrevet af: David Fønsbo