X
Dating & mødested for dig over 50

Opret gratis din profil

Søger du nye venner eller måske en kæreste? Senior.dk er et mødested og datingside for alle over 50 år.


Jeg er en

Jeg søger

Mit postnr
 

Lige børn leger bedst, også på date - eller gør de?

Af David Fønsbo, 4. juni 2015, kl. 13:54
Der er flere talemåder der på hver sin måde forsøger, at give os en rettesnor for hvad der kan være rigtigt for os. Her er et par udsagn der trækker i hver sin retning og det kunne være spændende, at høre hvad I som brugere af Senior.dk mener om disse to talemåder. Hvordan passer de til jer?
Lige børn leger bedst

Lige børn leger bedst.

Lige børn leger bedst, er en sætning der ofte er hørt i kærlighedsverdenen og mange undersøgelser indikerer også, at det ofte forholder sig på netop den måde.

At lige børn leger bedst, skyldes nok langt hen ad vejen, at de har fælles interesser eller fælles værdier, hvilket betyder at de har mulighed for at forstå hinandens baggrund bedre. Fælles interesser betyder også, at parret bedre kan bruge tid sammen, i modsætning til par der er så forskellige, at interesserne slet ikke er sammenfaldende..


Modsætninger mødes.

Der er også en anden talemåde: Modsætninger mødes, og hvis vi kigger rundt i vennekredsen, kan vi sikkert let finde eksempler på, at den også passer.

Nu er der selvfølgelig mange måder at være modsat hinanden på. Vi kan som typer være forskellige. Vi kan være indadvendte eller udadvendte. Vi kan også være forskellige rent aldersmæssigt, og vi kan have forskellige interesser og forskellige værdier.

En stor fordel hvis man er meget forskellige er, at hvis vi kan acceptere og leve med forskellene, har vi meget nemmere ved at supplere hinanden – men det plejer at være en udfordring.

Måske er det en kombination af lighed og forskellighed der skal til...

Forskelligheder kan skabe utryghed og spænding – ligheder kan skabe tryghed og kedsomhed. Et det sådan at det er forskellene der gør, at vi tiltrækker hinanden og er det mon lighederne der gør, at vi kan finde ud af et langvarigt forhold?

Kan det blive kedeligt at være alt for ens?

Kan det blive for problematisk at være for forskellige?

Hvad vil du helst have? En kæreste du har meget til fælles med, eller en hvor I supplerer hinanden?

Kom med jeres bud her under.

Kommentarer

Spillekant skrev 12. juli 2015, kl. 12:21
Spillekant
"Vigtigere end at se hinanden i øjnene er det, at se i samme retning" er der en klog stodder, der har sagt engang - det lyder jo meget fornuftigt. En helt anden ting - hvad med højdeforskel? Nogle piger vil gerne have en stor bamse de kan hænge om halsen på, andre trives bedst med en kæreste i øjenhøjde, det er også mest praktisk af hensyn til bord- og skabshøjder i hjemmet. Nogen bud?

hanjoh skrev 7. juni 2015, kl. 08:55
Kærlighed er en faktor, men forskelligheden kan være så stor, at kærligheden blegner, i min verden er det vigtigt, der er nogle lighedspunkter, interesser - og hvad vi vil med hinanden, der er meget at tage hensyn til, især når vi kommer op i årene

nerie skrev 7. juni 2015, kl. 00:07
Jeg er tilbøjelig til at give Leise ret, men alligevel er jeg lidt loren over de udlægninger du har. Når 2 møder o falder for hinanden så er det lige meget om der er forskel i opvækst, altså er det ligegyldigt om "lige børn leger bedst" og også om "modsætninger mødes" Kærligheden vil være den store vinder, uanset hvad , MEN som rene går kan man nok trække i hver sin retning og ikke mindst den frigjorthed der er hos mænd og især de seneste mange år hos kvinderne som kan føre til katastrofer, hvor andre folk så begynder straks med "lige børn leger bedst" "Modsætningerne duede ikke" Så mit udgangspunkt er at kærligheden i første omgang er det eneste afgørende moment .

leise skrev 5. juni 2015, kl. 14:27
Helst en hvor vi supplerer hinanden - forventer jo ikke at en kommende kæreste/ven skal kunne f.eks. strikke .


Skrevet af: David Fønsbo