X
Dating & mødested for dig over 50

Opret gratis din profil

Søger du nye venner eller måske en kæreste? Senior.dk er et mødested og datingside for alle over 50 år.


Jeg er en

Jeg søger

Mit postnr
 

Klæder skaber folk. Find det korrekte tøj til din date!

Af David Fønsbo, 15. nov. 2015, kl. 00:01
Hvilken slags tøj tager du på, når du skal ud på date? Et af de helt store spørgsmål, og samtidig et punkt der kan tage lang tid at komme igennem, når man skal på date er: Hvad for noget tøj skal jeg tage på. Det er et punkt de fleste mænd kommer nogenlunde nemt igennem, men mange kvinder skal gennem halvdelen af garderoben for at finde noget der passer til lejligheden.
Klæder skaber folk n

Klæder skaber folk – siges det, og det er nok ikke helt ved siden af. Man sender i hvert fald nogle signaler med sin påklædning. Hvor et jakkesæt eller habit kan signalere autoritet, myndighed og høj status, kan en casual beklædning signalere leg og lethed. Fløjlsbukser eller fløjlsjakke signalerer enten at du er gammeldags og hører til i halvfjerdserne, eller at du er intellektuel, måske højskolelærer.

For kvinder kan en lang kjole sende et signal om elegance, og jeans kan sige mange ting som moderne kvinde, selvstændig og bevidst om sig selv.

Det er også normalt at klæde sig efter årstiden. Temperaturen – det praktiske er også ofte med i overvejelserne om hvilke klæder man skal trække i.

Lejligheden er også bestemmende for det tøj vi tager på. Det er jo ikke ligegyldigt om vi skal ud at spise, eller om vi skal til en klassisk koncert.

Undersøgelser udført på mandlige studerende i England viser, at farver har stor betydning for hvor attraktiv en mand synes kvinden er. De blev vist billeder af kvinder i rød, grøn, blå og hvid t-shirt. Det viste sig, at den røde t-shirt kom på førstepladsen efterfulgt af den hvide, den blå og til sidst den grønne.

Hvis du som kvinde gerne vil have, at I lærer hinanden at kende først og får jer snakket ind på hinanden, skal du ikke forvirre manden ved at klæde dig udfordrende. Det er et dobbeltsignal og det bliver mange mænd forvirrede over. Omvendt, hvis du virkelig er 'sulten' og ikke ønsker at snakke for meget, kan et par stramme jeans befordre den rette stemning.

Som kvinde er der også bare mere forberedelse til en date. De færreste mænd lægger make up hvor imod de fleste kvinder gør, og det sender bestemt også nogle signaler.


Ret vigtigt er det, hvordan du har det med det tøj du vælger. Føler du dig afslappet og komfortabel i det du har på? Det kan nemlig godt mærkes hvis du føler dig utilpas, fordi du hele tiden skal trække ned i blusen for at skjule en lille delle du er flov over, eller har så stramme bukser på at du næsten ikke kan sidde ned.

Du sender de mest harmoniske signaler ved at klæde dig som den du er. Dvs. på en måde som du plejer eller gør jævnligt. Hvis du som mand ikke er vant til jakkesæt, kan du nemt komme til at føle dig fremmed i dit tøj og det kan mærkes.

Lad være med at begynde at gætte på hvad din date gerne vil have, at du tager på. Så kommer du højst sandsynligt til at tage noget på, som du ikke føler dig hjemme i. Klæd dig på en måde der er naturlig for dig.

Lad os høre hvad I gør.
Hvordan vælger I tøj til en date? Hvilke ting lægger I vægt på at udstråle og hvilke ting lægger I vægt på ved partnerens påklædning?

Kommentarer

jethe skrev 20. nov. 2015, kl. 10:47
Tag det tøj på der giver dig den bedste følelse af at være dig selv . I bedste version . Det er tøjet vi ser først men ikke længe . Personen indeni skulle gerne træder frem og overtage opmærksomheden , og så er mødet mellem to fremmede personer igang . Jeg taler af lang erfaring . Jeg har i mine yngre dage brugt tonsvis af penge på slankekure og det "rigtige " tøj . Der var ikke meget af MIG tilbage indeni det smarte tøj . En fordelene ved at blive ældre er , nu tør jeg være helt mig selv med alt hvad det indebærer også selvom tøjet er pænt .

Angra skrev 19. nov. 2015, kl. 00:48
Jeg tager noget tøj på jeg har det godt i, så jeg føler mig veltilpas og naturlig på en date. Og selvfølgelig er det pænt og rent... Lidt sminke, som jeg også bruger i det daglige... Jeg forventer at den jeg skal møde, er pæn og ren i tøjet og ikke sjusket i udseendet.. og ellers bare er sig selv..

psidk skrev 17. nov. 2015, kl. 10:13
psidk
BRYDER MIG IKKE OM DEBATTEN,,,,, SKAL VI NU TIL, AT VÆRE SOM DE UNGE, DER ABSOLUT SKAL SE UD PÅ EN BESTEMT MÅDE..DET DER ER SKØNT VED, AT VÆRE ÆLDRE ER EFTER MIN MENING, AT VI VISER OG TØR VISE HVEM VI ER. kLÆDER SKABER FOLK..MEN IKKE PERSONLIGHEDER .. MEN TRO IKKE VI MÆND BRUGER MINDRE TID PÅ,, AT FINDE DET TØJ VI SYNES VI SER PÆNE UD I; ELLER SOM VI VIL SENDE ET SIGNAL MED,,, DET ER VIST EN GAMMEL LØVN AT VI IKKE GØR

humlekop skrev 16. nov. 2015, kl. 17:50
humlekop
Det kommer jo an på, hvilken slags date man skal på. Man klæder sig jo ikke på, som skulle man i operaen, hvis man skal på skovtur. Det hjælper heller ikke, at signalere noget man ikke kan leve op til, men ren og pæn. Man må godt kunne se, at man har gjort en anelse ud af det i dagens anledning, men det kan jo være alt fra et strøg læbestift, til et par nypudsede sko, og hvad der ligger der imellem.

senior skrev 16. nov. 2015, kl. 07:18
Det er ikke tøjet men det inden i der gør forskellen

mirakel skrev 15. nov. 2015, kl. 22:43
mirakel
man skal se pæn ud og ordentlig ud alm pæn tøj , lige som man gør når man skal besøge nogle ,, sætter jeg pris på . og husk at være naturlig .

Anne-Pie skrev 15. nov. 2015, kl. 21:17
Jeg klæder mig diskret på men med en stil som er mig. Alt afhænger jo også af hvor daten foregår. En gåtur i skoven er nok ikke lige kjole og fine sko. Vær dig selv men ren og pæn.

Helleh skrev 15. nov. 2015, kl. 18:54
Jeg vil altid være pænt klædt på, men nok lidt træt, hvis en mand møder op i joggin og træsko

Passion skrev 15. nov. 2015, kl. 18:52
Tror jeg inden Dating mødet har spottet hvad jeg skal finde frem fra garderoben, og vi skal vel yde som vi vil nyde.

Molelata skrev 15. nov. 2015, kl. 18:50
Det er vigtigt at vise hvem jeg er ...så jeg tager det tøj på jeg har det bedst i,håber i den sidste ende, det er den indre skønhed det kommer mest an på 😀

healesten skrev 15. nov. 2015, kl. 18:45
Ville nok tage nederdel på og lidt mere pænt end jeg plejer hvis det var for spændnig skyld og til går jeg i meget farvrig tøj 😊

iban08 skrev 15. nov. 2015, kl. 18:13
jeg klæder mig altid præsentabelt på da det er førstegangs indtrykket der tæller

farmer2 skrev 15. nov. 2015, kl. 17:58
farmer2
hej klæder mig pænt på til en date det ser godt ud at være klædt pænt på farmer2

birg68 skrev 15. nov. 2015, kl. 17:57
der er mange der siger jeg klæder mig pænt,for så ligger de ikke mærke til hvordan man ellers ser ud

anne123 skrev 15. nov. 2015, kl. 17:39
Klæder mig præsentabel , klassisk ren og pæn ,møder med smil og imødekommen. Lidt makeup ikke overdreven. Klæder mig altid til lejligheden. Men hvor kan mødet skuffe----sjuskede mænd ,mænd der rakker deres fraskilte koner ned ,mænd uden pli, ofte har jeg tænkt mit., disse møder vare meget kort, mænd tag jer sammen (tror jeg har mødt den rette) Enken

Misja12 skrev 15. nov. 2015, kl. 17:39
Tøjet er ikke så viktigt men man skal se pæn ud

felice skrev 15. nov. 2015, kl. 16:59
Næhh! Er så gammel ,...så kommer som jeg er!!!! "take it or leave it"!!! Befinder mig godt i træsko og gummistøvler! Øver mig i højere hæle,....viljen er der der,...men det er lidt "op ad bakke" Har det nok bedst med mine gamle udtrådte "travere"

Spillekant skrev 15. nov. 2015, kl. 16:56
Spillekant
Husk at tage et smil på - helst uden stivelse 😉

Aros40 skrev 15. nov. 2015, kl. 16:53
Jeg klæder mig selvfølgelig efter årstiden, enkelt og klassisk, som jeg er. Jeg tænder ikke på mænd som kommer sjusket i slidte cowboybukser, som senior kan man godt klæde sig i "pæne" bukser og jakke

Elselina skrev 15. nov. 2015, kl. 16:42
Min erfaring er at klæde sig på som man plejer,så kommer man til virke mest naturligt. Og selvfølgelig makeup med måde. Han skulle jo nødig få sig et chok når man på et tids punkt fjerner makeuppen .😊

Johnna skrev 15. nov. 2015, kl. 16:35
Jeg vil helt sikkert også klæde mig i det tøj som jeg har det bedst med. Men vil helt sikkert have makeup på. Da det er en del af mig.

Alicesiko skrev 15. nov. 2015, kl. 16:30
Jeg tager det tøj på som jeg har det godt i. Det er lige som jeg skal til kaffe en aften.

sirius8 skrev 15. nov. 2015, kl. 16:23
Jeg klæder mig så jeg er bedst tilpas i situationen.

faster skrev 15. nov. 2015, kl. 16:13
faster
Jeg vil klæde mig i det som jeg føler mig bedst tilpas i

Milla33 skrev 15. nov. 2015, kl. 16:13
Milla33
Jeg vil tage noget på, som jeg føler mig hjemme i. Noget der viser hvem jeg er ☺️ ☺️

Frøken tø skrev 15. nov. 2015, kl. 14:32
Frøken tø
Ja, jeg vil først og fremmest tage mig af mine egne behov, varmt tøj og gode sko, hvis jeg vidste vi gå en længere bytur. Mener derved at vise, kan vi tage os af vore egne behov, hviler vi mere i os selv. Derved giver vi indtryk af at vi er åbne for andres behov og kan varetage dem . Ja, netop erfaringer fra en nylig oplevelse. Bedste hilsner Frøken tø

cykel03 skrev 15. nov. 2015, kl. 13:49
cykel03
Hvis man ikke kan klæde sig som den man er når man er senior, tror jeg starten ville være at arbejde lidt meget med selvværd og selvtillid. Jette


Skrevet af: David Fønsbo