X
Dating & mødested for dig over 50

Opret gratis din profil

Søger du nye venner eller måske en kæreste? Senior.dk er et mødested og datingside for alle over 50 år.


Jeg er en

Jeg søger

Mit postnr
 

Når du tager kontakt på en datingside - hvad så?

Af David Fønsbo, 13. sep. 2015, kl. 00:01
Forøg dine chancer for respons når du kontakter andre på Senior.dk. Hvis din henvendelse ikke er bare en lille smule interessant, falder du i med tapetet og bliver arkiveret under "Kedelig". Læs her hvordan du kan krydre din henvendelse med originalitet og humor, så du viser at du er noget helt specielt.
Når du tager kontakt online dating

Jeg har læst flere gange i kommentarerne på Senior posten, at der er nogle der oplever at de ikke får svar, når de sender den første mail afsted til en interessant profil de har fundet. At der ikke kommer svar tilbage kan jo skyldes mange ting, og at der ofte kommer et afvisende svar tilbage, kan også skyldes en række faktorer.

I det følgende vil jeg gennemgå nogle af årsagerne til det, og hvad vi kan gøre for at forbedre vores chancer for et positivt svar.

Jeg vil opfordre alle til at svare på de mails de får. Der kan nemlig gemme sig et lækkert menneske bag en kort sætning. Det kan selvfølgelig være vanskeligt hvis du får 100 mails om ugen, men det er nok ikke det der sker. Det er nok snarere sådan, at det bare er nemmest at lade være med at svare, hvis man ikke er interesseret.
Men se det fra afsenderens side. Der sidder måske en, som undrer sig over hvorfor der aldrig kommer svar på nogle af de mails der bliver sendt, og ville det ikke være hjælpsomt at fortælle om det skyldes en kedelig profil eller om du slet ikke synes der er tale om et match – hvis du da mener at kunne udtale dig om det uden at have mødt afsenderen!

MEN samtidig vil jeg også påpege, at hvis du sender den første kontaktmail med kun nogle få linier der handler om 'Skal vi skrive sammen' eller 'Du ser da sød ud, skal vi mødes', skal du nok ikke regne med at få svar overhovedet. Mails af den slags lægger ikke ligefrem op til at man får et svar.

Hvis du får en afvisning (intet svar kan også opfattes som en afvisning) på den mail du sender, kan det skyldes at modtageren synes at:

  1. Din mail er for kedelig.

  2. Din profil er for kedelig.

  3. Dit profilbillede er for kedeligt.

  4. Den du skriver til er måske midt i at skrive med en anden.

Det er så heldigt at vi faktisk kan gøre en del selv for at forøge vores chancer for respons. Kartofler uden salt smager ikke af noget. Boller i karry er også ret kedelige uden karry. En profil uden krydderi er heller ikke nem at spise, og en mail der ikke 'dufter' appetitligt, har ikke en chance.


En gave er altid pakket ind. Det skaber et moment af forventning.

Det er ikke lige meget hvordan du henvender dig. Specielt ikke når det er den første gang. Hvis du synes der er et match, antager du sikkert også at hvis modtageren synes der er et match, skriver vedkommende nok tilbage. Men sådan er det ikke nødvendigvis. For mænd er det ofte sådan, at hvis der er et logisk eller fysisk match (udseende) kan der være basis for at gå videre; men for mange kvinder skal der være et følelsesmæssigt match, og så har vi hele den gamle snak om mænd der er fra Mars og kvinder, der er fra Venus. Vi går simpelthen forbi hinanden! Og det er synd. Det er spildte kræfter. Der er mange forhold der aldrig får lov til at starte, fordi vi præsenterer os selv for dårligt.

Hvis jeg står og taler med en bilsælger jeg ikke bryder mig om, bliver det ikke ham jeg handler med. Men det ændrer jo ikke noget ved bilen. Her er det er dig der er bilen, og din præsentation der er sælgeren.

Hvis der var tale om et fysisk møde, ville det være nemt at 'mødes' et eller andet sted midt i mellem, men når vi taler om henvendelser på mail, er det meget vanskeligt at finde et sprog eller en måde at kommunikere på, som inkluderer både følelser og logik. Bare det at finde et sted midt imellem kan være vanskeligt. MEN heldigvis er der ét sted hvor vi kan mødes. Et sted, der inkluderer noget som taler til både mænd og kvinder. Et sted hvor Mars og Venus taler samme sprog. Og det er humoren. Og hvis du så kan blande lidt originalitet ind i mailen samtidig, er du ret godt kørende. Og vi taler ikke sarkasme eller ironi eller platte vittigheder. Vi taler om ægte, hjertevarm humor.

Der er intet der sælger som humor. Specielt når vi er i en virtuel computerverden. Humor vækker det positive i os, og den der serverer humoren for os er også den der får point! Humor er det tætteste du kommer på flirt når vi er online.

De, der får os til at trække på smilebåndet, er meget mere interessante end de der minder os om ligegyldighed.

  • Demonstrér at du virkelig har læst den profil du henvender dig til, evt. ved at stille et spørgsmål til den.
    'Jeg kan se på din profil at du spiller klaver - vil du se min nodesamling? :-)'
  • Vis at du er selvsikker.
  • Forsøg ikke at få en date i stand. Det er et stort skridt. Få det delt op i mindre skridt ved først at få en dialog i gang.
  • Sørg for at din henvendelse er nem at besvare. Læg ikke op til noget kompliceret. Hold det enkelt og læg op til, at den du henvender dig til nemt kan svare.

Læs evt. denne artikel: /tidende/dating-hvordan-skaber-jeg-den-foerste-kontakt-/

Held og lykke med din online dating!

Kommentarer

Marylee skrev 29. sep. 2015, kl. 17:07
Marylee
I øvrigt - TAK til I "mennesker" bag Senior.dk - synes, I gør et godt og stort arbejde!

Marylee skrev 29. sep. 2015, kl. 17:05
Marylee
Er af den opfattelse, at vi bør "kalde en skovl for en skovl og en spade for en spade" og ikke spilde vores egen eller andres tid, så derfor har jeg forsøgt at sammenfatte en klar, tydelig og ærlig profiltekst. Ingen kan være i tvivl om mine ønsker, hvorfor jeg heller ikke modtager mange henvendelser, hvilket NETOP også er det, jeg ønsker. Men er der én, "der bider på krogen", giver jeg ALTID svar - uanset udfaldet!

lykke46 skrev 27. sep. 2015, kl. 08:28
lykke46
profil / billede ... Det kan godt være at min profil / billede er kedeligt .... men jeg er ærlig..... Jeg kan godt forsøge at skrive "med glimt i øjet", men for nogle er det svært "at fange" på tryk. Personer uden profiltekst og billede bruger måske kun dette forum som billedbog / tidsfordriv.... har måske ikke andet at tage sig til.... og har "man" kontakt til en person / skriver med...... er det så for meget, at bede personen " sætte sig" på pause.. neeejj jeg er ikke sur (aldrig) bare lidt eftertænksom ...............

star skrev 16. sep. 2015, kl. 08:03
Hvis jeg skal være helt ærlig, så tror jeg mange har en profil blot for underholdning skyld / eller ikke helt har gjort op med sig selv hvad det er det søger, derfor så mange kedelige profil, med det mener jeg ingen profil tekst / info ,...

søs skrev 14. sep. 2015, kl. 07:59
Det kan godt være lidt træls at skulle belæres om al den "sælgen sig selv".

MÅSKE KU´ VI skrev 13. sep. 2015, kl. 17:09
Jeg tror at det er vigtigt at holde sig en smule afdæmpet i sin profil, - med risiko for at fremstå som kedelig, - fremfor at virke alt for frembrusende, og ivrig ( måske panisk ) for at få etableret et forhold. Når jeg er blevet kontaktet af en bruger, som allerede i de første få linier, nævner kæreste, varme favntag , og lignende, så stivner jeg ærligt talt lidt., - og det er faktisk ærgerligt. Måske har skriveren i virkeligheden lyst til indledningsvis at holde det på samme niveau som jeg ønsker, men jeg går altså ikke rigtig videre, når det indledningsvis virker for " omklamrende ". Det kan næsten give åndenød. ( ikke på den gode måde ). Men jeg snyder muligvis migselv. Hvem ved.....

Spillekant skrev 13. sep. 2015, kl. 12:16
Spillekant
Du har ret Kanel, hvis ærligheden går tabt, hvor er vi så henne? Selv de kedeligste mennesker har ret til at blive behandlet høfligt, også selvom det er en høflig afvisning, så de kan komme videre. Vulgære og platte mails må det være OK ikke at besvare.

kanel skrev 13. sep. 2015, kl. 12:03
Det kan da ikke være rigtigt, at man som person skal være så speciel, at det gør ondt. Det må vel være vigtigere at man netop er ærlig og viser hvem man er. Kedelige, stille og almindelige mennesker har da også ret til at søge venner/kærester. Hvis en profil bliver fløjet hen over og læst på få sekunder, kan det vist kun være et sminket foto, der kan fange opmærksomhed. Det skulle nødig ende sådan.

ben skrev 13. sep. 2015, kl. 09:50
ben
95% er en besked, som er den samme som den tidligere besked. Jeg er glad for det. Det er min forkerte partner.

Nille 62 skrev 13. sep. 2015, kl. 09:26
Har lige fået en mail hvor der bare stod: Hvis du nu tør, hører jeg gerne fra dig. Eller denne: Har du lyst til at skrive med en fra ..........., sådan nogle mail har man da ikke lyst til at besvare, virker heller ikke særlig seriøse. Men en del af vores generation, har nok det problem at de er ordblinde, så det at skrive lange breve er nok ikke deres stærke side. Vil alligevel opfordre dem til at de bare skal gøre opmærksom på det i den første mail, alle vil have forståelse for deres problem.


Skrevet af: David Fønsbo