X
Dating & mødested for dig over 50

Opret gratis din profil

Søger du nye venner eller måske en kæreste? Senior.dk er et mødested og datingside for alle over 50 år.


Jeg er en

Jeg søger

Mit postnr
 

Forventninger til en kommende partner med dating

Af david fønsbo, 1. nov. 2015, kl. 00:01
En af de svære ting at justere korrekt ind når vi dater online, er vores forventninger.

Forventninger er noget forvirrende noget som vi ofte glemmer. Vi har ofte en tendens til at glemme, at få dem justeret ind og ofte ignorerer vi dem også i håbet om, at vi har fundet en, der bare er den rigtige.
Forvetninger

Der er ikke noget i vejen med forventninger. Kunsten er at få dem justeret til noget der er så tæt på realistisk som muligt.

For høje forventninger giver skuffelser og frustration, når de ikke bliver indfriet. For lave forventninger derimod, kan være årsagen til, at noget der kunne have været godt, aldrig får chancen for at udvikle sig.

Kvinders generelle forventninger til mænd:

De fleste kvinder vil gerne have en stærk mand der kan beskytte hende og passe på hende. Han må også gerne være smuk, veltalende/velformuleret og omsorgsfuld.
Samtidig må det gerne være en mand hun kan have det sjovt med og hun vil gerne kunne betro sig til ham også.
Hun vil gerne kunne føle sig tryg, og han må gerne – selv om det er sekundært, være succesfuld, have ambitioner og gerne have penge eller som minimum orden i økonomien.
De fleste kvinder vil gerne 'tages med storm'.

Mænds generelle forventninger til kvinder:

De fleste mænd vil gerne have en sexet kvinde, der ser godt ud. Hun skal være støttende og må gerne være selvsikker.
Ud over de genetisk betingede forhold kan der selvfølgelig være individuelle forhold eller behov der gør sig gældende, og afsætter et for højt forventningsniveau.

Skuffelserne ved for høje forventninger.

Ofte er det kvindens for høje forventninger til manden der er årsagen til, at hun bliver skuffet og forlader forholdet. Og grunden til hendes for høje forventninger kan meget ofte findes i, at mænd har en tendens til ikke at fortælle om det negative og til at forenkle sandheden, så den er mere spiselig.
Når mænd bliver trætte af deres kvinde, er det ofte fordi kvinder gerne vil videre med forholdet og udvikle det, hvor mænd meget ofte er tilfreds med status quo. Dette mismatch gør dog især kvinden utilfreds og så kommer frustrationerne, når hun begynder at brokke sig og han begynder at trække sig.

Kvinder tager ofte en mand for det de kan se ham blive til.

Mænd tager ofte kvinden for det hun er, og håber på at hun aldrig ændrer sig.


Forventningsafstemning er vigtig. Specielt i starten, hvor man ikke kender hinanden. Der skal bruges meget tid på at lytte til og tale om hinandens ønsker og forventninger og glem alt om at tro, at partneren godt kender dine behov. Hvordan skulle det kunne lade sig gøre, hvis du ikke har meddelt dig om dem?
Ofte har begge parter den holdning at partneren godt kender deres behov – uden at have kommunikeret om dem, eller også skal vedkommende gætte deres behov – fordi der er ikke noget ved det, hvis jeg selv skal fortælle om dem først.

For at have realistiske forventninger er det vigtigt, at vi er så nærværende og åbne at vi kan snakke om dem med hinanden. Behov skal afdækkes og der skal snakkes om dem.

Husker I det? Og er I 100 % klar over jeres behov?

Ved i hvad det er i gerne vil have?

Kommentarer

Rodehoved skrev 5. nov. 2015, kl. 00:04
Forventninger en profil der er svært at få styr på, men mas ikke for meget på, giv plads i starten til at lærer, til at lytte, og mange møder til gå og kaffeturer inden der bydes til hygge og middag i hjemmelige forhold, det er erfaring jeg beskriver,tak

legetanten skrev 3. nov. 2015, kl. 12:05
Forventninger er farlige - særlig vis man er alt for ærlig. Har haft god skrive-kontakt med et par stykker - men når det bliver mere alvorligt - og man begynder at udveksle forventnings-tanker. Så gør det ondt at finde ud af at de søde fyre, som man fandt sympati for, ikke bryder sig om ærlige piger. De vil hellere have en med maske og hemmeligheder.

Info skrev 1. nov. 2015, kl. 20:17
Info
Forventningsafstemmelser er vigtige. Men hvordan? Her er et forslag kaldet de 5 RRRRR Retning – f.eks. hvor er vi på vej hen Rammer – kærester og hvordan og hvor meget Regler – f.eks. mine børn kommer først Relationer – dine venner mine venner, vores venner og at have tid hver for sig Roller – skal jeg være far/mor for dine børn eller må jeg bare være din kæreste Du kan selv fylde mere på og rækkefølge er sådan set underordnet. Det er ikke nemt at være over de 50 og ønske en partner. Men det var heller ikke nemt da vi var yngre, men det har vi nok glemt. Ja vi er blevet ældre og forhåbentligt det mere vise og mere nuanceret. Alternativet til ikke at være blevet ældre er jo ganske ubehageligt at tænke på umiddelbart. Jeg har været heldig og finde en dejlig mand på disse sider (feb 2015) og vi taler forsigtigt om at flytte sammen. Hvorfor er jeg så stadigvæk her, fordi jeg har nogle gode pennevenner af begge køn. Men da jeg var aktiv partnersøgende havde jeg mange ØH oplevelser. 1. mænd som var nyskilte og som skulle ud og leve livet! Og udleve deres drømme. Ikke en god indgangsvinkel 2. Enkemænd som søgte en kvinde der kunne overtage det deres kone var. Ikke en god engangsvinkel 3. Mænd som syntes at det var besværligt at være sigler og som søgte en husbestyrerinde. Ikke en god indgangsvinkel. 4. osv. Hvad jeg vil med disse eksempler. Fortælle at vi også selv må være afklaret over hvad vi er, hvem vi er, hvad vi ønsker. Det er et andet menneske vi skal møde, som også har drømme og forventninger, det er ikke en tom beholder som vi kan forme til det vi vil have. En forventningsafstemmelse, kan hjælpe på vej, og gør det ærligt både overfor dig selv og det menneske som du vil være sammen med.

YouMeUs skrev 1. nov. 2015, kl. 18:37
YouMeUs
Kære alle sammen. Jeg tror da, fejlagtigt måske, at vi allesammen gerne vil bibeholde hende/ham som vi faktisk blev forelskede i til at starte med og ændrer det sig meget drastisk, så er der jo risiko for at vi ikke kan bibeholde den samme gnist som vi havde da vi blev forelskede. Ja, bare mine umiddelbare tanker og det kan selvfølgelig være meget individuelt Hvordan vi føler det. Ønsker jer allesammen en rigtig god, hyggelig og afslappet aften og I vil finde en som vil behandle jer med stor respekt og ligeværdighed. Kærlig hilsen, varme smil og positive tanker fra Jan 😉

langvad skrev 1. nov. 2015, kl. 17:56
Jeg synes det er svært at få mænd til at skrive tilbage når man synes der er en der tiltaler en og man skriver

Solrun skrev 1. nov. 2015, kl. 16:02
Jeg synes det her er svært, især når man er blevet alene efter mere end 40 år og ikke har datet siden man var 21 år, så skal man forholde sig til en ny, som mange gange kun har deres behov i tankerne, jeg ved ikke om det er kun mig der lige vil se hvad mændene indeholder og viser før jeg i hvertfald vil gå vidre, vi er jo stadig kvinder fra Venus og mænd fra Mars

Madam53 skrev 1. nov. 2015, kl. 14:14
Tak for en vældig god og meget rammende artikel!!! Det er rigtig vigtig at melde ud, og IH, hvor kan det være svært... Interessant at mænd ikke synes vi skal ændre os...det er naturligvis individuelt, men vis det er en tendens, overrasker den mig..som kvinde..

Julia skrev 1. nov. 2015, kl. 12:48
Hallo,
Svært over 50, hvad skal man så når man er over 70, man behøver Jo ikke være helt affældig, fordi man har rundet et tal. O mon hverdag møder jeg adskillige over 70, selv er jeg 72---. Langt den overvejende del af de mennesker, har faktisk rigtig megen golkar man ikke være lykkelig over at få,og tilsat blive gammel? Jeg føler mig bestemt fint tilpas med de72,rask og rørig, hverken senil eller på anden måde skadet. Fordelen ved at have nået den alder er, at am kender sine behov, man er mere afslappet omkring kravet til andre mennesker og til sig selv. Gennem et langt liv lærer man, at der er andet en et godt udseende, gods og guld, der betyder noget, man bliver også mere åben og ærlig overfor andre.
For mit vedkommende tæller ærlighed og åbenhed allermest , med de egenskaber, bliver de fleste attraktivte. Synes jeg bare!

Høj skrev 1. nov. 2015, kl. 12:40
Høj
Jeg søger konger fra Århus 55 60 år kom Sam med

Lys15 skrev 1. nov. 2015, kl. 11:15
Hej. Enig i at det er svært at være over 50 i dette forum. Ny her😊ja... Genbrug. De der er har jo ikke nødvendigvis glemt modpartens behov gennem årene. Vi kan jo også være her fordi vi blev glemt. Hvilket der kan være mange forskellige årsager til. En kærlig gensidighed er da ønsket.

bluebellis skrev 1. nov. 2015, kl. 11:11
Vi skal være mere ærlige og åbne, romantik og elskov er ikke noget der kommer ud fra et brev. Og så er det måske en ide at være mere åbne for at mødes inden man har skrevet 20 breve og hældt hele sit liv ud, for så at mødes og se det slet ikke var DET. Det er afstanden der gør det vanskeligt at "komme" nærmere.

GRAM skrev 1. nov. 2015, kl. 11:08
GRAM
Hej , jeg er virkelig ked af læse de indslag, Det er vel ikke det drejer sig om, når man søger sig en REJSEVEN, det er da for at opleve noget sammen, så alt det sengehaløj, kan da komme senere,hvis kemien passer, og nu er det det indre der tæller

mblegou skrev 1. nov. 2015, kl. 10:50
mblegou
Når man vil have en REJSEVEN, få man altid en der vil med i sengen. Det er ikke altid hvad man ønske.

krøller skrev 1. nov. 2015, kl. 10:11
jeg giver sahmroy fuldstændig ret. det er ret svært når man er over 50. det er svært at mødes på en datingside, når vi har den alder, men hvor så?

krøller skrev 1. nov. 2015, kl. 10:11
jeg giver sahmroy fuldstændig ret. det er ret svært når man er over 50. det er svært at mødes på en datingside, når vi har den alder, men hvor så?

sahmroy skrev 1. nov. 2015, kl. 09:31
hmm - finder man nogle af disse egenskaber på en datingside? Jeg tror det næppe - over 50 - da er vi jo meget mere bevidste om vore egne behov og mindre over andre og deres behov. Vi er jo blevet formet over en årrække og alle her er genbrug. Måske fordi vi glemte modparten?